2014-01-13

Efter magnetröntgen, vanlig röntgen och massor av behandling kan jag uppdatera er om  min skada.

Det visade sig på röntgen att jag i tillägg till den muskulära överansträngningen också har ådragit mig en lungsäcksinflammation (inte att förväxlas med lunginflammation!) efter den virusinfektion med rejäl hosta som jag hade runt jul. Jag kan ärligt säga att jag själv knappt förstod vad lungsäcksinflammation är. Men det är alltså vad jag förstår, enkelt sagt, inflammation i vävnaden runt lungan och inte i själva lungan.

Det är ok för mig att träna så långt som smärtan tillåter. I nuläget kan jag sitta på testcykel, åka rullskidor på rullbandet (bara uppför) och köra vissa lättare styrkeövningar. Jag kan inte åka skidor än, och det är svårt att säga när jag kan göra det igen.

Jag har absolut inte gett upp hoppet om OS än, men just nu tar jag dag för dag och är glad åt de framsteg jag gör i rehabiliteringen.