Skier
Om Anna & Johan

VAL DI FIEMME 2013-02-27 VM LÄNGDSKIDÅKNING JOHAN OLSSON FOTO: NILS PETTER NILSSON KOD 7111

Ja, jag heter ju Johan Olsson. Är född 1980 i Skultuna utanför Västerås i Västmanland. Flyttade in till Västerås när jag var tre år, dock inte på egen hand ska väl tilläggas.

När jag var elva år flyttade hela familjen upp till Östersund och jag bytte skridskor och puck mot skidor och stavar på vintern. Min skidkarriär startade i Östersunds SK där jag fortsatte att visa upp min bristande talang från ishockeyn genom att bli sist i min första skidtävling på jämtländsk mark. Efter några år visade det sig att jag hade talang för skidåkning då jag hade vunnit både ungdoms- och junior-SM innan jag fyllt 18 år.

Jag har även hunnit med att bo i Sollefteå under de fyra år jag tillbringade på skidgymnasiet där mellan 1996-2000, en tid som har betytt mycket för min karriär där jag lärde mig vad som krävs för att vara en elitskidåkare. Både vad det gäller hur man tränar och att ta eget ansvar för sin träning.  Under tiden i Sollefteå bytte jag tillbaka till Åsarna IK efter att ha varit i Stockvik tre säsonger.

2002 träffade jag min Anna och 2008 gifte vi oss.

2011 fick vår första dotter Molly, och 2014 flyttade vi till Sundsvall och bara en vecka efter fick vi vår andra dotter Signe.

Anna2